
به گزارش خزر، در پی انتشار گزارشی در خروجی پایگاه خبری تحلیلی خزرآنلاین با عنوان شهردار منطقه دو رشت: “ماموران سد معبر مظلوم و دستفروشان ظالم اند!/رسانه ها سیاه نمایی می کنند!” روابط عمومی شهرداری منطقه دو رشت جوابیه ای به تحریریه پایگاه خبری تحلیلی خزرآنلاین ارسال نمود. با تشکر از دقت نظر و توجه […]
به گزارش خزر، در پی انتشار گزارشی در خروجی پایگاه خبری تحلیلی خزرآنلاین با عنوان شهردار منطقه دو رشت: “ماموران سد معبر مظلوم و دستفروشان ظالم اند!/رسانه ها سیاه نمایی می کنند!” روابط عمومی شهرداری منطقه دو رشت جوابیه ای به تحریریه پایگاه خبری تحلیلی خزرآنلاین ارسال نمود.
با تشکر از دقت نظر و توجه پایگاه خبری خزرآنلاین به اخبار مرتبط با شهرداری رشت پیرو درج گزارشی در واکنش به مصاحبه مدیر منطقه دو شهرداری رشت در مورد پدیده دستفروشی٬ لطفا جوابیه زیر جهت روشن شدن موضوع منتشر شود.
رسانه ها با نظارتهاي غیر مستقیم، پاسخگویی را در سازمانها نهادینه نموده و شهرداری نیز از این مدل استقبال می کند .
توجه ویژه مدیریت منطقه دو به امور فرهنگی موجب شده تا هیچگاه تاثیرگذاری رسانه را فراموش نکند.
شهرداری منطقه دو رشت با تشکر از همراهی و توجه پایگاه خبری خزر آنلاین به موضوعات مرتبط به شهرداری٬ همواره رسانه ها را در کنار خود و همراه با مدیریت شهری دیده و اطمینان دارد ؛ رسانه تنها ابزاري است که می تواند با نقدهای خود سازمان را از نواقص کار با خبر کند .
البته انتظار این است که در انعکاس خبر با مسوولیت اجتماعی و نگاه همه جانبه عمل شود
بر اساس تبصره یک بند دو از ماده ۵۵ قانون شهرداریها «انسداد معابر عمومی و اشغال پیادهروها و استفاده غیر مجاز آنها و میدانها و پارکها و باغهای عمومی برای کسب و یا سکنی و یا هر عنوان دیگری ممنوع است و شهرداری مکلف است از آن جلوگیری و در رفع موانع موجود و آزاد نمودن معابر و اماکن مذکور فوق به وسیله مامورین خود رأساً اقدام کند»
در مصاحبه ی (مدیر منطقه دو شهرداری رشت با خبرگزاری ایسنا) که بارها به آن رجوع شده است با استناد به موارد قانونی ممنوع بودن سد معبر ذکر شده است و از سوی دیگر خواسته شده تا به این موضوع «همه جانبه» نگاه شود.
این امر بر شهرداری منطقه دو رشت پوشیده نیست که با رشد بیکاری، دستفروشی تبدیل به یک معضل اجتماعی شده است اما شهرداری بر طبق قانون ذکر شده موظف به آزاد نمودن معابر و رفع مزاحمت از آن است. اگر نگاهی به معابر مهمی چون خیابان امام خمینی (ره) ـ خیابان شهید مطهری و دکتر شریعتی بیندازیم مشکلاتی که توسط دستفروشان از جهت انسداد معابر و زحمتی که عابرین برای رفت و آمد و تردد به وجود می آید کاملاً مشهود و نمایان است و از طرفی هم رشد بی رویه این پدیده باعث بروز ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد بازار شده است .
با وجود آنکه شورای تامین شهر ساعات مشخصی را برای حضور دستفروشان در برخی از معابر اعلام کرده است اما این ساعت نیز از سوی برخی ازدستفروشان رعایت نمیشود. شهرداری منطقه دو رشت باز هم اعلام میکند که از ساماندهی دستفروشاني که سبب ایجاد جاذبه گردشگری برای شهر خواهد شد حمایت میکند.
همانطوری که بارها از سوی شهرداری اعلام شده است برخورد فیزیکی با دستفروشان ممنوع است و ما منکر برخی اتفاقات پیش آمده نیستیم اما این اتفاقات ساماندهی شده نیست و قطعا با متخلفین به شدت برخورد کرده و میکنیم.
اما لازم است به این نکته توجه کنیم، در بسیاری از مواقع در زمان اعمال قانون و جمع آوری سد معبر، دستفروشان اقدام به درگیری با نیروهای شهرداری میکنند كه در اين راستا برخی از افراد به دستگاههای مربوطه معرفي شدند..
انتظار شهرداری در برخورد با این موضوع این است که نیروهای سد معبر شهرداری را به صرف اجرای کردن قانون در جایگاه ظالم نبینیم و تلاش کنیم تا قانون به بهترین شکل اجرا شود. متاسفانه برخی از فیلمهای منتشر شده از درگیریها همه ماجرا را نشان نمیدهد و همین امر منجر به آن میشود تا جای ظالم و مظلوم عوض می شود. به گواه آرشیو موجود در روابط عمومی منطقه 2 درگیری های متعددی توسط عواملی که صرفاً به همین دلیل در برخی از نقاط شهر ساماندهی شدند با مامورین شهرداری ثبت شده و متاسفانه در اغلب اوقات مامورین شهرداری به شدت مضروب شدند که البته این موضوعات هیچگاه مورد توجه رسانه ها قرار نگرفته.
تعداد قابل توجهی از دستفروشان غيربومي هستند و به صورت روزانه از شهرهای دیگر به مرکز استان می آیند و حتی دستفروشی برای برخی نیز شغل دوم محسوب میشود. این افراد در پر رفت آمدترین خیابان ها با انسداد معابر اقدام به دستفروشی و سد معبر میکنند..
شهرداری رشت به هیچ عنوان علاقه مند به برخورد قهری با شهروندان را ندارد و هیچ نفعی نیز در این کار برای او وجود ندارد. با وجود تمام موارد نقض قانون، به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی ما با آنها ابراز همدردی میکنیم با وجودي که وظیفه شهرداری ایجاد اشتغال نیست اما با این حال بازارچه هایی برای آنها پیش بینی شده که امیدواریم با کمک ساير دستگاهها امر ساماندهي متقاضيان اشتغال و دستفروشان با سرعت بيشتري پيگيري شود . امیدواریم روزی برسد که هیچ کس نیازی به بساط کردن در کنار خیابان نداشته باشند.
انتظار شهرداري از رسانه ها اين است تا با فرهنگ سازي و انعكاس تمام واقعيت هاي پيش آمده كمك كنند تا اين امر محقق شود.