
به گزارش خزر، استاندار درآیین افتتاح این نمایشگاه با اشاره به سبقه گیلان درفرهنگ گفت: دولتی ها نباید در حوزه ارزیابی و اعتبار سنجی کتاب وارد شوند چون به سلیقه گرایی دچار می شود و این موضوع به حوزه فرهنگ آسیب می زند. (گزارش تصویری) وی با اشاره به اعتبار کتاب و همچنین مخاطب سنجی […]
به گزارش خزر، استاندار درآیین افتتاح این نمایشگاه با اشاره به سبقه گیلان درفرهنگ گفت: دولتی ها نباید در حوزه ارزیابی و اعتبار سنجی کتاب وارد شوند چون به سلیقه گرایی دچار می شود و این موضوع به حوزه فرهنگ آسیب می زند. (گزارش تصویری)
وی با اشاره به اعتبار کتاب و همچنین مخاطب سنجی پیش از انتشار اضافه کرد: ارزیابی و اعتبارسنجی در حوزه کتاب را می بایست جامعه فرهنگی به عهده بگیرد.
سالاری با تاکید بر این موضوع که سخت افزار در حوزه فرهنگ نیاز است و الزام نیست، ادامه داد: در حوزه فرهنگ نباید تمرکز بر سخت افزار باشد چراکه در این صورت، جامعه فرهنگی رسالت اصلی خود را از دست خواهد داد.
سالاری در بخش دیگر سخنان خود در ارتباط با کتاب، فضای مجازی را تهدیدی برای توسعه کتاب خوانی ندانست و افزود: کتاب معتبرترین ابزار فرهنگ است این در حالیست که در فضای مجازی مطالب نامعتبر هم وجود دارد و تولید محتوایی آن، لحظه ای و گذراست.
وی ضمن تاکید بر حمایت در حوزه نشر بیان کرد: می بایست شرایطی فراهم شود تا مولفان، کتاب های معتبر را در شرایط بهتر و با سهولت بیشتری به چاپ برسانند.
دکتر فیروز فاضلی مدیرکل نهاد کتابخانه های استان گیلان با بیان اینکه کتاب زندگی ساز است، افزود: برپایی این نمایشگاه ضمن تبادل اندیشه در میان ناشران، موجب واگویه مشکلات این قشر شده و همچنین فرهنگساز فرهنگ مطالعه است.
وی با بیان اینکه هیچ چیز جایگزین کتاب نخواهد بود،اظهار کرد: نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی یکی از ضروریات اصلی جامعه است و کتاب از قدیم مبنایی برای انتقال تفکر بوده و با کاربردی کردن فرهنگ مطالعه در جامعه می توان شاهد افزایش شور و نشاط بود.
وی ادامه داد: نمایشگاه کتاب گیلان با هدف تحقق اهداف یادشده بزرگترین اتفاق فرهنگی استان است و تلاش می شود در این راستا از زبده ترین ناشران کشور بهره گرفته شود.
فاضلی بیان کرد: مطالعه و کتابخوانی از چنان اهمیتی برخوردار است که از کتاب به عنوان حافظه تاریخ بشری می توان یاد کرد، لذا وظیفه متولیان امر در حوزه تولید و نشر کتاب سنگین و بسیار حیاتی است و این کار بزرگ فرهنگی جز با همگرایی دستگاه های دخیل در این حوزه امکان پذیر نیست.
وی توضیح داد: از 158 ناشر دارای مجوز در گیلان 33 ناشر فعال و 107کتابخانه و 132کتاب فروشی در استان فعال هستند.
مطابق برنامه ریزی های انجام شده همزمان با آئین سیصد و چهل و پنجمین نمایشگاه کتاب استانی کشور و سیزدهمین نمایشگاه کتاب استان خادمان نشر گیلان نیز تجلیل شدند.