
به گزارش خزر، محمدولی روبهان در گفتوگویی، با اشاره به نامه ای که درآن حجتی وزیر جهادکشاورزی در مرداد ماه امسال به معاون اول رییس جمهور نوشت و خواستار استفاده از چای ایرانی در ادارات دولتی شد، گفت: این دستور در بخشی از دستگاههای حاکمیتی و نهادهای کشوری و لشکری اجرایی میشود،اما هنوز برخی از […]
به گزارش خزر، محمدولی روبهان در گفتوگویی، با اشاره به نامه ای که درآن حجتی وزیر جهادکشاورزی در مرداد ماه امسال به معاون اول رییس جمهور نوشت و خواستار استفاده از چای ایرانی در ادارات دولتی شد، گفت: این دستور در بخشی از دستگاههای حاکمیتی و نهادهای کشوری و لشکری اجرایی میشود،اما هنوز برخی از دستگاهها مصرف چای داخلی را در برنامه کاری خود قرار ندادهاند.
وی افزود: مصرف چای داخلی در اغلب دستگاهها نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است.
روزبهان ادامه داد: باید به دستگاههای که هنوز برای مصرف چای داخلی به صورت جدی ورود نکردهاند، گفت که معاملهای برد-برد را میبازند زیرا چای داخلی به دلیل بودن غیرسمی بودن منجر به ارتقای سلامت کارکنان میشود و برد دیگر این معامله این است که مصرف چای داخلی منجر به رونق اشتغال در بخش تولید این محصول میشود.
رییس سازمان چای کشور روند مصرف چای داخلی را در کشور مثبت دانست و خاطر نشان کرد: اما این روند نیاز به تحرک بیشتری دارد.
وی افزود:چای داخلی محصولی است که مصرف آن نسبت به چای خارجی ارحجیت دارد،زیرا ایران تنها کشوری است که برای تولید چای نیازی به استفاده از سم ندارد.
وی گفت:گیاه چای در دیگر کشور ها 11ماهه است، این در حالیست که در کشور ما رشد این گیاه فقط 6ماهه است و در 6ماهه دوم سال به دلیل سرما بوتههای چای به خواب می روند و در نتیجه از افت در امان میمانند.
روزبهان گفت: مصرف چای داخلی برای استانهای چایخیز کشور اشتغال و ثروت به ارمغان میآورد و سلامت هموطنان را تضمین میکند.
وی با اشاره به اینکه با اولویت خرید چای داخلی موجب میشود که کارخانهداران نیز چای خشک موجود در انبارها را سریعتر به فروش برسانند و در نتیجه مطالبات چایکاران را سریعتر پرداخت کنند، خاطر نشان کرد:کارخانهداران تاکنون 56درصد قدرالهسم خود را پرداخت کردهاند، این در حالیست که اگر با خرید دستگاهها ،زودتر چای از کارخانهداران خریدرای میشد، تاکنون این افراد نیز میتوانستند تمام قدرالسهم خود را بپردازند و مطالبات چایکاران زودتر پرداخت میشود.
روزبهان گفت:امسال بیش از 24هزار تن چای تولید شده است و نیاز کشور ما 105تا 110هزار تن است و مابقی چای مورد نیاز کور از دیگر کشورها وارد میشود.