به گزارش خزر، عصر روز گذشته مراسم رونمايي از کتاب شهري بر دستان باد نوشته دکتر يونس رنجکش، در سالن دکتر رحمدل مجتمع فرهنگي هنري خاتم الانبياء رشت برگزار شد. در سال 85 کتاب «اين دست نوشته هاي زيادي» حاوي يادداشت هاي رنجکش در سال 80 تا 84 در روزنامه معين توسط انتشارات بازرگان منتشر […]

به گزارش خزر، عصر روز گذشته مراسم رونمايي از کتاب شهري بر دستان باد نوشته دکتر يونس رنجکش، در سالن دکتر رحمدل مجتمع فرهنگي هنري خاتم الانبياء رشت برگزار شد.

در سال 85 کتاب «اين دست نوشته هاي زيادي» حاوي يادداشت هاي رنجکش در سال 80 تا 84 در روزنامه معين توسط انتشارات بازرگان منتشر شد و حال در سال 96 دومين سري از يادداشت هاي اين روزنامه نگار گيلاني از سال 84 تا 92 (دوران دولت نهم و دهم) با عنوان «شهري بر دستان باد» چاپ و در دسترس عموم قرار گرفت.

به همين مناسبت مراسم رونمايي کتاب«شهري بر دستان باد» با حضور يونس رنجکش فرماندار آستارا و همچنين فيروز فاضلي مديرکل ارشاد گيلان و جمعي ديگر از مسئولين اجرايي و اهالي فرهنگ و ادب در سالن رحمدل رشت برگزار شد. گفتني است از مجموع نزديک به 1000 يادداشت رنجکش در روزنامه معين حدود 400 يادداشت وي در اين کتاب گردآوري شده است.

http://uupload.ir/files/3rk_01_(3).jpg

فيروز فاضلي مديرکل ارشاد گيلان در اين مراسم با ابراز خوشحالي از چنين مراسمي گفت: اين رونمايي براي من بيش از همه ارزشش به اين است که همه ما بايد  اصل خود را فراموش نکنيم. دکتر رنجکش  عزيز هويت ذاتيش به هميت قلم است، مناصب ديگر  مي آيند و ميروند و همين قلم باقي مي ماند. وي افزود: يادداشت هاي ايشان که چاپ شده است بر ارزش ايشان افزوده شد. چون يادداشت با عمر روزنامه عملا پيوند دارد. در جامعه ما که احزاب کارکرد خودشان را ندارند کساني که يادداشت روزنامه اي مينويسند عملا کارکرد احزاب را دنبال مي کنند. يک لبه تيز هم است که معمولا  کسي براي انعکاس خبر استنطاق  نمي شود ولي  براي يادداشت توضيح مي خواهند.

مديرکل ارشاد گيلان در ادامه گفت: بايد بگويم چند نفر هستند يادداشتشان رنگ و بو دارد و ميتوانيم تشخيص دهيم اين قلم مال کيست و دکتر رنجکش هم يکي از آن ها است.

وي در ادامه گفت: هرچيزي که در محدوديت انجام شود هنرمندانه است. همانطور که هرچقدر دروازه کوچکتر شود گل زدن يک هنر محسوب مي شود. يادداشت نويس از دايره تنگ کلمات بهره مي برد تا مقصود خود را برساند.

فاضلي در ادامه گفت: من عاشق تيترهاي آقاي رنجکش هستم و وقتي تيترهاي ايشان را مي بينم به ايشان زنگ مي زنم. تيتر ضربه اي است که به خواننده وارد مي شود.نکته ديگر يادداشت ايشان اين است که به صورت رمان سيال ذهن دنبال مي کنند. مخاطب اگر درگير متن نباشد در آن تاثيري ايجاد نمي شود و اين در يادداشت هاي آقاي رنجکش هميشه ديده مي شود.

مديرکل ارشاد گيلان در پايان سخنان خود گفت: وقتي پايگاه هاي خبري مجوز مي گيرند خودم به شخصه با مديرانش تماس ميگيرم و تبريک مي گويم. اين چرخه اي است که بايد دنبال و بايد از آن حمايت شود.

http://uupload.ir/files/a545_01_(8).jpg

علي پورحسن معاون اجتماعي استانداري گيلان و سرپرست روابط عمومي استانداري گيلان نيز در اين مراسم  ابراز داشت: اگر بخواهم قبل از تعريف از کتاب انتقاد کنم بايد بگويم من از حروف چيني کتاب خوشم نيامد. زيرا  چشم خواننده را ضعيف مي کند. وي ادامه داد: ولي همان طور که آقاي دکتر فاضلي اعلام کردند انصافا تيترها معناي زيادي دارند و مي توانيم به راحتي کتاب را ورق بزنيد و حداقل چند سطر اول را بخوانيد.

اين فعال اجتماعي فرهنگي در ادامه خاطرنشان کرد: عنوان باد نشان مي دهد که آشفتگي و پريشاني زمان خودش مد نظر آقاي رنجکش بوده ما اين پريشاني را در کتاب هم مي بينيم.

وي افزود: بيشتر کتاب در مورد وقايع استان و شهرستان و تحليل در مورد آن  است و براي همين ما با اين کتاب با تحليل وقايع نگاري آشنا مي شويم.

مهدي بازرگاني مدير مسئول مجله ديلمان نيز در اين مراسم با اشاره به اين که  آقاي رنجکش را بيشتر از 20 سال در عرصه مطبوعات مي شناسيم ادامه داد: انتخاب سالهاي 84 تا 92 يک دوره سياسي خاص را تداعي مي کند که براي اين کتاب تقارن دارد. نگاه يک نويسنده به تحولات اين مقطع را نشان مي دهد.

وي ادامه داد: ما در تاريخ فقدان نگاه بومي داريم که دکتر رنجکش به آن نزديک شده است و بايد آن را گسترش دهيم. شخصيت هاي بومي سياستمدار بايد اضافه شوند تا متوجه شويم که چه اتفاقي براي مملکت ما افتاده است.

http://uupload.ir/files/nrt4_01_(10).jpg

رحمان کاظمي فعال سياسي و  منتقد و نويسنده ادبي نيز در اين مراسم بيان داشت: يادداشت هاي دکتر رنجکش  همان طورکه از نامش پيداست نشانه تغير و تحول شهري است. بخشي از کار آقاي رنچکش مردم نگاري و وقايع نگاري است که همه آن ها را بر اساس اعتدال نوشته شده است و مشاهده مي کنيم که اعتدال تنها در همين 4 سال خلاصه نمي شود. ايشان در همين دوره  مشخص است که به هيچکدام از جناح ها وابسته نيست. از خطوط قرمز عبور نمي کند و اگر تند هم رفته است براي اين است که تندروي جناح ها را نقد کند.

يونس رنجکش نيز به عنوان سخنران آخر مراسم با تشکر از همه کساني که در اين مراسم حضور پيدا کردند از همسر خود مريم بازرگاني به پاس سالها حضور در عرصه مطبوعات و قلم تشکر کرد و اعلام کرد: اين کتاب را به فرزندم ايمان رنجکش تقديم مي کنم که گهواره اش نيز در چاپخانه ها بود و اميدواريم با استعدادي که دارد بتواند از آن استفاده کند و موفق شود.

http://uupload.ir/files/ixcf_01_(11)%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3_%D8%B1%D9%86%D8%AC%DA%A9%D8%B4.jpg

مديرمسئول روزنامه معين در ادامه درباره کتاب نيز  گفت: «شهري بر دستان باد» ايهامي بر نوع مديريت است که کنايه اي به آن بحث داشتم. کنايه بر نوع مديريتي بود که بي پايه و بي اساس  است و بر اساس رايج مديريتي اتفاق نمي افتد که البته شايد امروز هم همين انتقاد را به ما کنند. ول ما تلاش مي کنيم با نگاه علمي تر به اين موضوع نگاه کنيم. وي ادامه داد: من 400 يادداشت از 84 تا 92 را چاپ کردم و سعي کردم  بنا به مقتضيات زماني بعضي از آن ها را چاپ نکنم. اينجا جا دارد  به صبوري مهندس قهرماني عزيز هم اشاره کنم. شايد بيشترين انتقادات در آن دوره شد ولي ايشان فرد بسيار صبوري بودند.

يونس رنجکش خاطرنشان کرد: اين خبرنگاران و روزنامه نگاران هستند که مي توانند جريان توليد کنند. يادم است آقاي محمدپور از روزنامه نگاران قديمي مي گفت که ما چکي مي زنيم عده اي را بيدار مي کنيم. من نيز بعد از  اين مسئوليت دوباره به به عرصه روزنامه نگاري برميگردم و مي دانم که اينجا خانه من است.

فرماندار آستارا در پايان سخنان خود گفت:  امروز هم دوستان که مطلبي مينويسند سعي ميکنم نسبت به آن توجه کنم. امروز هم خبرنگاران و روزنامه نگاران بايد توجه داشته باشند که نسبت به کار خود حساس باشند و فکر نکنند که مطالبشان هيچگونه تاثيري ندارد. حتما تاثيرات خود را به مرور خواهد گذاشت.

 

http://uupload.ir/files/nj5g_01_(1).jpg

http://uupload.ir/files/8eji_01_(2).jpg

http://uupload.ir/files/jqb5_01_(4).jpg

http://uupload.ir/files/56qh_01_(5)%DB%8C%D9%88%D9%86%D8%B3_%D8%B1%D9%86%D8%AC%DA%A9%D8%B4.jpg

http://uupload.ir/files/o05g_01_(6)%D8%B4%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%86_%D8%A2%D8%A8%D8%B2%D9%86.jpg

http://uupload.ir/files/yt_01_(7).jpg

http://uupload.ir/files/mm2i_01_(9).jpg

http://uupload.ir/files/memp_01_(12).jpg

http://uupload.ir/files/acik_01_(13).jpg

http://uupload.ir/files/20qh_01_(14).jpg

http://uupload.ir/files/s9rx_01_(15).jpg